Uw winkelwagen bevat geen artikelen.
Voorkom besmetting thuis
Voorkom besmetting thuis
Was immer je handen voor het bereiden van een glutenvrije maaltijd(component);
Gebruik schoon materiaal;
Vermijd contact met gluten houdende producten;
Gebruik een aparte friteuse voor het bereiden van glutenvrije frituurproducten;
Gebruik aparte broodroosters, tostiapparaten, broodmandjes en keukengerei, houten planken. Schaf eventueel speciaal gemarkeerd of gekleurd bestek voor het bereiden van glutenvrije maaltijd(componenten);
Richt een apart glutenvrij keukenkastje in als dat kan en maak een apart glutenvrij plaatsje in de koelkast;
Bereid de glutenvrije maaltijden en maaltijdcomponenten op een apart gedeelte van het aanrecht. Zorg dat daar geen verdwaalde glutenkruimels kunnen komen;
Maak het glutenvrije gedeelte niet schoon met een besmette vaatdoek/theedoek;
Probeer met alle gezinsleden zoveel mogelijk dezelfde glutenvrije producten te gebruiken (ketchup, slasaus/dressing, mayonaise, tafelsauzen, hagelslag, voorverpakte vleeswaren etc.);
Zorg voor speciale eigen botervloot, jampotten en/of pindakaaspotten. Voor jam en pindakaas is eventueel met lepeltjes te werken, hoewel dit enige discipline vergt;
Plak stickers met het glutenvrije logo op speciaal voor de coeliakiepatiënt bestemde artikelen (koekjestrommel, broodtrommel, snoepjestrommeltje, botervloot). Stickers zijn verkrijgbaar bij de Nederlandse coeliakievereniging: https://www.glutenvrij.nl