0318 306303

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal: € 0,00

Horeca

In de horeca

In uw vakgebied bent u vast cliënten tegen gekomen die geen gluten mogen eten. De medische redenen hiervoor is coeliakie (spreek uit seuliakie).

Het aantal medisch vastgestelde coeliakiepatiënten is de laatste 10 jaar enorm toegenomen, wat een verklaring kan zijn voor het feit dat u nu ‘opeens’ meer dan vroeger cliënten met een deze wens/aandoening op bezoek krijgt. En volgens de medici is er nog geen einde aan de groei van het aantal coeliakiepatiënten.

Mensen met coeliakie (en dermatitis herpetiformis) moeten om gezondheidsredenen een volledig glutenvrij dieet volgen, zie hiervoor ook de pagina wat is coeliakie op deze site. Er is geen medicijn voor deze ziekte en het dieet is daarom voor een coeliakiepatiënt levenslang. Het volgen van een glutenvrije dieet komt heel precies. Want eet iemand met coeliakie gluten, al is het maar een heel klein beetje, dan wordt diegene in meer of mindere mate direct ziek.

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe (noemen we vaak kamut). Gluten zitten ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Haver en teff zijn glutenvrije granen, maar door het oogsten en verwerken van deze granen in een omgeving waar ook glutenhoudende granen worden verwerkt is de kans op besmetting heel groot en daardoor niet zo maar veilig te gebruiken voor mensen met een glutenvrij dieet. Op de adviespagina vindt u links naar glutenvrije producten per categorie, producten die mogelijk gluten bevatten per categorie en glutenhoudende producten per categorie.

In elk restaurant is het met een paar aanpassingen heel goed mogelijk om glutenvrij te eten. Dit vraagt extra aandacht voor de inkoop van uw producten, extra aandachtspunten bij de bereiding van uw gerechten en eveneens extra aandacht bij het serveren. Natuurlijk zijn er specifieke op-maat oplossingen ten behoeve van uw onderneming mogelijk. Tevens verzorgt Ruttmans, de glutenvrije wereld voorlichting voor u en uw team op locatie. Neem voor de op-maat oplossingen en/of voorlichting contact op per mail, via het contactformulier of telefonisch.